Utveckling & Anpassning

När det efterfrågas av våra kunder utvecklar vi och producerar helt kundunika lösningar. Även om vi riktar in oss mot olika branscher så finns vår bakgrund i segmentet för kommersiella fordon. Våra utvecklingsprojekt görs därför enligt fordonsbranschens APQP-modell och vår produktion  är certifierad enligt ISO 9001, ISO 14001 och IATF 16949.

Utöver att utveckla från grunden, gör vi även anpassningar av de standardprodukter som vi redan erbjuder. Exempel på sådana anpassningar kan vara infästningsanordningar, kablage med kontaktdon, anpassat kommunikationsinterface, ökad IP-klassning eller laseretsning av specifika symboler. Alla anpassningar förbereds först av vårt utvecklingsteam för att sedan lämnas över till vår produktion för serieleverans.

Exempel på utvecklingsprojekt:

Klimatpanel för stadsbussar

Komplett ansvar med utveckling av både hård- och mjukvara. Alla montagedetaljer är designade av oss och alla produktionsverktyg, tex för formsprutning, är framtagna av oss under projektet. I vår produktion görs allt från kretskortsmontage och laseretsning av symboler på fronten. Efter slutmontage av komplett enhet görs ett datoriserat test av varje enhet med simulation av kommunikationen mot fordonets CAN-buss.

Exempel på utvecklingsprojekt:

Elektroniskt relä till marin motor

För tuffast tänkbara miljö har vi utvecklat detta elektroniska relä. Kretskortet är ingjutet i potting för att nå IP69-klassning. I vår produktion görs kretskortsmontage, slutmontage, potting samt ett datoriserat test av varje enhet vid linans slut.

Exempel på anpassning:

Programmering av strömsensor

En strömsensor i standardutförande från fabrik får hos oss en omprogrammering innan leverans till kund. Vi programmerar om så att det blir rätt CAN-adress och överföringshastighet.

Exempel på anpassning:

Anpassat kablage för Reed-givare

För vår kund identifierade vi först en lämplig standardgivare för att detektera om en lucka är öppen eller stängd på en buss. För att sedan säkerställa en bra anslutning till bussens elsystem tog vi fram ett specialkablage som vi monterar i vår produktion. Vi levererar även en anpassad magnet som används för att aktivera givaren.

Kontakta oss